sunnuntai 18. joulukuuta 2016


Eilen kotilähiö muuttui pienen hetken ajaksi talven taikamaaksi.
(Muutaman tunnin kuluttua musta kuramaisema oli jälleen palannut.)


Inspiraatio, voimat, keskittymiskyky ja vähän kaikki muukin on ollut aikalailla kadoksissa jo jonkun aikaa. Kummipojalle joululahjaksi lupaamani villapaita on seisonut keskeneräisenä ja unohdettuna. Tänään aion kutoa sen vihdoin valmiiksi, jotta kummipoika saa tänä talvena olla pieni norjalainen kalastaja.


BBC julkaisi tänä viikonloppuna uuden, aivan ihanan Stardust-kuunnelman. Kuunnelman innoittamana kaivoin omat vanhat albumini esiin.
Charles Vessin Stardust-kuvitus on täydellisen, satumaisen ihana.Satumaisen, kimaltelevan ihana on myös tämä taitoluisteluanime. Yuri!!! on Ice. Animaatio on uskomattoman upeaa, musiikki ja koreografiat täydellisiä. Sarja on täynnä kunnianosoituksia taitoluistelulegendoille (kuten Johnny Weirille ja Jevgeni Plushenkolle) ja pieniä, tärkeitä yksityiskohtia. Miten voikin vapaaohjelman loppuun viime tipassa lisätty nelois-flippi olla niin tärkeä ja täynnä merkitystä!
Yuri on Ice kertoo Katsuki Yurista, japanilaisesta taitoluistelijasta. Yuri on lahjakas, mutta kärsii ahdistuksesta ja huonosta itsetunnosta. Kilpailuissa Yurin hermot eivät kestä ja epäonnistuminen on täydellinen. Yuri on jo lähes valmis lopettamaan uransa kun taitoluistelulegenda Viktor Nikiforov päättää ryhtyä tämän valmentajaksi. Urheiluanimea siis, mutta niin paljon muutakin. Kuten esimerkiksi kaunis rakkaustarina sekä herkästi ja positiivisella otteella kerrottu tarina mielenterveysongelmista (joiden kanssa voi oppia elämään, mutta jotka eivät taianomaisesti katoa). Yuri on Ice on valtavan kaunis katsoa ja kuunnella, se on ajoittain hihityttävän hupsu, toisinaan itkettävän koskettava. Mahdollisesti paras fiktiivinen sarja, jonka olen tänä vuonna katsonut.  Se murskaa kyynisyyden, palauttaa uskon ihmiskuntaan ja kuorruttaa kaiken paljeteilla!

9 kommenttia:

 1. Yes, your photo is of a winter wonderland!

  Both the book and the film, sound lovely.

  One of our grown granddaughters loves anime. She is living in Japan, and teaching school, this year. She loves everything about the Japanese experience. I am sure, she would be familiar, with this piece.

  Coming Yule blessings,
  Luna Crone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I only wish the winter wonderland would have lasted a little longer...

   I am sure your granddaughter is familiar with this anime, since it is one of the most popular ones of the year.

   Poista
 2. Ahhh, snow! Makes everything magickal!! Not a hope of it in England any time soon - bizarrely warm here - the trees are budding!! NOT good :(
  Yuletide Blessings to you and yours x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Trees budding in december really does not sound good... I wish you´ll get some snow this winter before it ends.

   Poista
 3. Voikun olisikin talven ihmemaa! Täällä(kin) on märkää ja mustaa. Tämmöisenä arktisena ihmisenä kaipaan talvea.

  Mulla on Charles Vessin kuvittamassa Stradustissani Neil Gaimanin nimmari ja kuu-ukko piirrustus.:)

  Mun täytyy kattoo tuo Yuri on ice.

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo talvenkaipuu on kova...

   Oi, kuu-ukko! Oon kade! Missä oot tavannut Neil Gaimanin?

   Joo kato ihmeessä Yuri!!! (kolmella huutomerkillä!!!) En vois enempää suositella, se on oikeesti aivan ihana. Se oli just mitä kaipasin tähän musertavan masentavaan ja ahdistavaan aikaan. Se tekee mut oikeasti onnellisemmaksi ja iloisemmaksi, se saa jaksamaan päivät vähän paremmin. Maailma ei voi olla ihan täydellisen paha kun täällä on Yuri on Ice!

   Poista
  2. Ai nii ja piti vielä mainita: ekstrabonuksena vimpassa jaksossa on vierailevana tähtenä Stephane Lambiel!

   (Jos/kun katot Yuri on Icen ni kerrotko mitä pidit?)

   Poista
  3. Neil Gaiman oli Helsingin sarjakuvamessuilla joskus aikoja aikoja sitten.

   Tuun kertomaan sitten kun olen Yurin katsonut.:)

   Hyvää Joulua!

   Sanna

   Poista
  4. Hyvää joulua sulle myös Sanna!

   Poista