lauantai 1. lokakuuta 2016


Melkein kokonainen viikko meni Helsingissä. Hauskaa oli, mielenkiintoistakin, mutta myös raskasta ja on ihana olla taas kotona. (Mut toivotti tervetulleeksi palsamipoppelin tuoksu ja varpusten iloinen juoruilu pihapuskassa.)
Ihan liikaa törsäsin. Kirjoihin, kakkukahveihin, keramiikkaan.


Tässä lisää tuliaisia. Korteissa Susanna Salon maalaamia suomalaisia myyttisiä hahmoja, päällimmäisenä mun lemppari, kakkiaiset. Valkosipuleita istutettavaksi, jättiläistammenterhoja, siemeniä.


Annalasta löysin mahtavan kokoisia tammenterhoja. Oikealla tavallisen kokoinen terho.


Maistoin elämäni ensimmäisen kerran sitruunaköynnöksen (tunnetaan myös nimillä palsamiköynnös ja schisandra) marjoja. Ne maistuivat kirpeiltä, raikkailta, mausteisilta, jännittäviltä. Otin siemenet talteen ja aion kylvää ne maahan. (Vaativat kylmäkäsittelyn. Taidan kokeilla laittaa toisen ruukussa ulos talveksi ja toiselle voisin kokeilla jääkaappikäsittelyä.)


Pääkaupunkihumputtelut on nyt tältä erää ohi ja pitää ruveta hommiin. Kaaleista pitää tehdä hapankaalia ja lammas-kaalisoppaa. Kesävaatteet pitää pakata pois. Pihlajanmarjamehua haluaisin tehdä ja pihlajanmarjoja kuivata myös, mahdollisesti ruusunmarjasosettakin vois vielä tehdä (marjoja piisaa vielä). Parveketta pitää tyhjentää, sisällä talvehtivat ottaa sisälle ja ruukkuja tyhjennellä ja pestä. Chilisato pitää kerätä ja säilöä jollain tapaa (mietin josko kokeilisin säilöä niitä etikkaan vaihteeksi). Viljelylaatikot pitää valmistella talvea varten ja valkosipulit istuttaa. Mahdollisesti voisi myös kerätä tammenterhoja, jotka nyt murskaantuvat teillä autonrenkaiden alle (värjäyksiin).

4 kommenttia:

 1. Hello... I came over from "Nest of Mist" blog, where I saw your comment.

  I am a Crone, naturally. -smile- In the upper north east of the United States. Saying hello to you in your beautiful country of Finland.

  Autumn blessings,
  Luna Crone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Luna Crone, nice to meet you.:)

   Poista
 2. Wow, that's some acorn!! Wonderful to see it next to a regular one :) Love those cards!! And thank you for your lovely comment - I've just left a wee reply x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I think I´ll try and plant the giant acorn, and see if it grows into a giant oak...:)

   Poista