keskiviikko 26. lokakuuta 2016
Kuvassa oikealla on isänisäni. Pappa oli kovin kiinnostunut valokuvaamisesta ja sen lisäksi että tykkäsi kuvata itse, pappa myös mielellään poseerasi kameralle. Tämä on yksi mun suosikeista kaikkien niiden potrettien joukossa. Kuvassa pappa ja tämän ystävä ovat tälläytyneet parhaimpiin talvivermeisiinsä ja poseeraavat kuvausstudion talvirekvisiittakankaan edessä. Jotta talven ihmemaa-vaikutelma olisi täydellinen, on maahan levitetty vielä valkoinen kangas lunta esittämään.


Tänään aamupäivällä seisoin kaupassa rusinahyllyn edessä lievässä aivosumussa ja silmät viimaisen pyörämatkan jäljiltä vetistävinä. Tuijotin hyllyä ja yritin epätoivoisesti päättää otanko keltaisia vai tummia rusinoita, kun huomasin hyllyllä istuvan varpusen. Se katseli mua hetken ennenkuin pyrähti pois. Hieman outoa. Oonhan kyllä ennenkin kaupassa lintuja nähnyt, mutta yleensä ne lentävät katonrajassa eivätkä istu rusinahyllyn päässä katselemassa. Enpä tiedä, pitäisiköhän huolestua?


Pimeän ajan parhaita asioita on istua sohvannurkassa kutomassa ja telkkaria katselemassa (Poldark ja Stranger Things viime aikoina).
Toisinaan vaihdan telkkariohjelmat radio-ohjelmiin. Viime aikoina olen kuunnellut kahta erityisen kiehtovaa podcastia. Myths & Legends-ohjelmassa juontaja Jason kertoo omaan tyyliinsä vanhoja tarinoita, satuja, legendoja ja saagoja. Suosikkijaksoihini kuuluvat Thorin, Lokin ja Odinin seikkailut.
Lore on samantapainen, mutta tässä tapauksessa kaikki tarinat pohjaavat tositapahtumiin. Nainen, joka synnytti jäniksiä, tosielämän Ramsey Bolton (1500-luvun Slovakiassa elänyt kreivitär), Hare ja Burke 1800-luvun Edinburghissa, vankilatarinoita historiasta.

Olen myös lukenut Helena Wariksen Pohjankontu-trilogiaa ja venäläisiä kummitustarinoita ja kuunnellut suhmuraisen sateenkaarenväristä musiikkia 80-luvun lopun Manchesterista.


(Mitä sä olet lukenut, katsonut tai kuunnellut viime aikoina?)

4 kommenttia:

 1. Thank you for the Myths and Legends click-able site.

  Lovely old photo!

  I don't understand about the bird, but would love to know more.

  And thank you for the music link, also!!!!

  Late Autumn blessings,
  Luna Crone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was just a story about the sparrow of death I met while buying raisins at the super market...;)

   I love the Myths & Legends podcast. Do have a listen, I think you´d like it.:)

   Poista
 2. I've been watching Poldark too. And just finished reading Hayden Herrera's wonderful biography of Frida Kahlo. Now I'm reading 'The Cosmic Serpent: DNA and the Origins of Knowledge' by Jeremy Narby, which is turning out to be fascinating.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. That Jeremy Narby book does seem very interesting and Frida Kahlo is always fascinating. Thank you for these. And how strange & fun to know that we watch the same tv show on the opposite sides of the world...:)

   Poista