keskiviikko 19. lokakuuta 2016
Hiljaksiin valmistellaan puutarhaa talveen. Hirvikiväärin laukausten kaikuessa ympärillä. On se aika vuodesta.


Punarinnat hyörivät uteliaina ympärillä kun puutarhassa puuhataan jotain, korppi ronksutti yli lentäessään, mustarastaat hakkaavat viimeisiä omenoita puskissa, kotka oli saanut äkäisen variksen kimppuunsa, punatulkut puhaltelevat koivun latvassa ja pikkuvarpuset ovat siirtyneet taas pihapiiriin.


Ville de Lyon kukkii ihanasti katonrajassa, nuppujakin on valtavasti. Kauaa näistä tuskin enää pääsee nauttimaan, ensimmäinen kunnon halla kun vie kukat mennessään.


Aurinko pilkahti tänään, monen tasaisen harmaan päivän jälkeen.


 Suojattiin nuoret puut kauriilta (omena-, kirsikka- ja luumupuut ja pieni pähkinäpensas).


Viime syksynä nelihenkinen kaurisperhe vieraili pihalla melkein joka aamu. Kauriit söivät ensin omenoita ja siirtyivät sen jälkeen vuorenkilpiin, kukkapenkin kuiviin yrtteihin ja heinäpellon tarjontaan. Välillä ne jopa lepäilivät heinäpellolla ihan talon vieressä, makuuasennossa. Pukki, emä ja kaksi vasaa (naaras ja pikkupukki) pyörivät talon ympärillä koko talven ajan. Keväällä niitä näkyi enää harvoin, pian ne katosivat kokonaan. Perhe kai hajosi uusien vasojen synnyttyä. Joku kauris täällä vieläkin pyörii. Todistusaineistoa löytyy, metsäpuutarha on täynnä papanoita ja kuopimajälkiä, lehtikaaleja ja omenoita on käyty kasvimaan reunassa haukkaamassa. Aiemmin syksyllä kuulin kauriiden liikkuvan pimeässä. Mutta näköpiiriin ne eivät ole enää tulleet, ne liikkuvat syrjemmässä ja vain pimeään aikaan. En tiedä ovatko nykyiset kauriit viimevuotisen perheen jäseniä vaiko ihan uusia vieraita. Luita putsattavana.

4 kommenttia:

 1. Beautiful photos!

  We have had much sun, lately. But it will cool off, soon.

  You must have to protect your trees, from the deer.

  Thank you for your comment on my last post.... It is sad, that so few people, bother to comment.

  Late Autumn blessings,
  Luna Crone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It´ll probably be february next time we see the sun here...
   Thank you again!:)

   Poista
 2. Tulin vaan sanomaan moi. Käyn kyllä näitä sun postauksia lukemassa, vaikkakin hiljaisesti. Tuntuu että aina vaan toistan itseäni kehumalla kuviasi ja ihastelemalla kaikkia juttuja mitä teet. Mutta hei, hienoja kuvia taas!:)
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna! Kiva kun käyt.:) Oon varma et oot itekkin tehny vaikka mitä hienoja juttuja... Ootko jotain hyviä kirjoja lukenut viime aikoina?

   Poista