torstai 6. lokakuuta 2016


Alakuloa, melankoliaa ilmassa. Kaunista ja aurinkoista on, mutta marraskuu lähenee uhkaavasti. Murehdin jo etukäteen toisten liukastumisia, masentumisia, pimeillä ja liukkailla teillä ajamisia.  Ajatus töihinpaluusta tekee nielemisestä vaikeaa.
Yritin keksiä selviytymisstrategioita tulevaa synkkää aikaa varten, kirjasin ne ylös ja teippasin kuivauskaapin oveen. Siitä voi niitä sitten joka päivä katsella ja pitää mielessä ja toteuttaa. (Olisko vielä jotain mitä siihen vois lisätä?)


Hyvä ruoka/juoma-kohtaa olen tässä jo valmistellut. Pullotin kaapissa piilossa tekeytyneitä herkkuja. Viime vuonna tein ekan kerran ruusunmarjahunajarommia, se oli valtavan hyvää ja saavutti suuren suosion. Sitä lähtee taas kotiväelle lämmikkeeksi ja flunssankarkottajaksi (pienen pullollisen pidän itellenikin). Tämän vuoden uutuuskokeilu oli orapihlajalikööri. Se on vielä paremman makuista kuin ruusunmarjarommi, herkkua! Vahvassa viinassa ja hunajassa uutin orapihlajanmarjoja reilun kuukauden (amarettoloraus piti laittaa jotta marjat peittyivät nesteeseen, vahvempi viina loppui kesken). Pullo menee isälle lämmikkeeksi ja sydänlääkkeeksi. (Orapihlajanmarjoja näyttää vielä joissain paikoissa näkyvän joten ehkä laitan uuden satsin tekeytymään ihan omaan käyttöön.) Tulisiideriäkin tein viime vuonna ekan kerran. Ruusunmarjoja laitoin siihen tänäkin vuonna (mutta en muistanut kanelia ja sitruunaa, harmistus). Tällä kertaa piparjuuri tuli kaikki omasta maasta!


 
Hurjan kaunista hapankaalia tein. (Maatuskan laitoin purkin viereen kun oli niin hauskasti samanvärinen.) Paremman makuista hapankaaliakin on kyllä tullut tehtyä, mut onpahan tämä ainakin kivan näköistä.


Postissa tuli uusi kuva kaukoadoptiokissasta.


Tein pientä kirjahyllyinventaariota ja vein muutaman englanninkielisen kirjan kirjaston vieraskielisten kirjojen vaihtohyllyyn. Jotta omaan kirjahyllyyn ei vaan sattuisi jäämään tyhjää koloa (senkun näkis), piti ottaa tilalle muutama kirja.  Ei ollut yhtään mitään tietoa näistä kirjoista, mutta houkuttelivat kovasti. Kuvittelisin (ja toivon) että ovat kevyitä kertomuksia englantilaisen pikkukylän asukkaiden elämästä humoristisella otteella.


Muumioituneita kärpäsiä parvekkeen oven ikkunan välissä. Ovat olleet siellä varmasti jo vuosia ja vuosia tulevat siellä vielä olemaankin, ikkunan väliin kun ei mitenkään pääse niitä poistamaan.

6 kommenttia:

 1. Ihana lista, ihanat kuvat! On tosiaan ollut aurinkoista ja lämmintäkin -- minäkin vähän pelkään että milloin syksyn pimeys oikeasti iskee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä se tulee, vääjäämättä.

   Poista
 2. I wish we could raise a glass together of your wonderful tonics - they look so delicious! My mother used to love the Miss Read books - I hope you enjoy them :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes, that would be nice.:) I think I´ll save the books for a time when I need some light reading, maybe for travels.

   Poista
 3. Oh yes, I understand the melancholy of November. Yes!

  It is time to make home cozy... With soft lights, and hearty meals simmering in the crock pot all day, and a fire in the fireplace, in the evening. A blanket, to put on legs, while reading in favorite chair, in the evening. Etc.

  I wish you well, with November melancholy.

  Oh those drinks, will be wonderful, I am sure.

  Yes, the Miss Read books, will be gentle, about life in an English country village. :-)

  Gentle hugs,
  Luna Crone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I so wish I will have it in me to make good food and be able to enjoy the dark time, sometimes it´s really hard to find the strength. (And I wish I had a fireplace!)

   Poista