tiistai 13. syyskuuta 2016Kirjaostoksilla kävin. (Aika hupaisan yhtenäinen linja kirjojen nimillä.)


Kaupunkikoti on viidakko.


Otin talteen karstaohdakkeen siemeniä.


Haksahdin ostamaan lankaa. Aivan erityistä lankaa tosin. Kokonaan Helmiveneen Caesar-alpakan villasta Suomessa kehrättyä lankaa.  Vyötteessä kerrotaan Caesarin syntymäaika ja luonteenpiirteet. (Harmi kyllä Caesar muutti joku aika sitten Paraisilta Kuopioon, olisi ollut hauska käydä katsomassa Caesaria.)


Virkkasin langasta ranteenlämmittimet ja luin samalla kirjaa riimukirjoituksesta.


Siskolle vein tuliaiskorin maalta: puolukoita, omenoita ja omenahilloa.


Kissat eivät oikein innostuneet tuliaisista.


Hauskoja bokashimultaylläreitä: verenpisaran juurella kukkii yksinäinen mustanmerenruusu. (Mullan joukkoon eksyi varmaan keväällä joku kävynmurena, josta mustanmerenruusu kasvoi kukkivaksi asti.)


Aurinkoinen sää on innostanut chilit kypsymään. Kuvassa lemon dropseja ja piispanhiippoja.


Viljelylaatikoilta saa vielä kukkakimppuja kotiin.


Krassit kukkivat vasta nyt. Luulin että siemenet eivät itäneet lainkaan, mutta siellä ne salaa kasvoivat ja kukkivat nyt hienosti.


Ihana kelloköynnös kukkii parvekkeen oven yläpuolella.

 
Alaosiltaan kelloköynnös alkaa pikkuhiljaa siirtyä kauniisiin ruskan väreihin.


Innostuin taas opiskeluistakin. Kesällä oli niin paljon muuta tekemistä, oli vaikeaa löytää hetkiä opiskeluille. Jäin jonkun verran jälkeen, mutta nyt löysin uutta intoa ja olen taas ajan tasalla ja motivoitunut. (Mulla ois ihan oikeita työpöytiäkin, mutta jostain syystä teen aina kaiken joko olohuoneen lattialla tai keittiönpöydän ääressä. Oli sitten kyseessä kankaan leikkuu, piirtäminen tai mikä tahansa muu puhde.)


9 kommenttia:

 1. Ihana syksy - saa luvan kanssa olla melankolinen ja surumielinen :)

  VastaaPoista
 2. Minkälainen on tuo Puiden salattu elämä? Vaikuttaa kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon malttamattomana odottanut tän kirjan suomenkielistä käännöstä (kannatti odottaa, mukana kun on Anni Kytömäen alkusanat). Tajuntaalaajentava kirja, en vois enempää suositella.

   Poista
  2. Wohllebenin kirja menee ehdottomasti mun lukemislistalle, vaikuttaa tosi kiinnostavalta. Käytätkö muuten Goodreadsia?

   Poista
  3. On kyllä kiinnostava, ehdottomasti kannattaa lukea.
   En käytä Goodreadsia (itse asiassa en ees tienny kunnolla mikä se on, piti googlata...), käytätkö sä?

   Poista
  4. Harmi, ajattelin, että saisin sun kirjahyllystä ehkä vinkkeja hyvistä luontoaiheisista kirjoista :D Tykkään goodreadsista, koska se ehdottaa käyttäjän 'hyllyn' mukaan muita kirjoja, jotka voisivat kiinnostaa.
   Mun goodreads on täällä: https://www.goodreads.com/user/show/34515948-kitty-katt

   Poista
  5. Oon niin vanhanaikanen, mun lukupäiväkirja on muistikirja ja kynä... Kiitos kun annoit linkin sun kirjalistalle, tosi mielenkiintoisia kirjoja oot lukenut! (Ja aika kivalta vaikuttaa tuo goodreads, just tuo että se suosittelee kiinnostavia kirjoja. Ja että voi tutkia toisten käyttäjien lukemia ja suosittelemia kirjoja.
   Sinne ei kyllä vissiin voi lisätä kun englanninkielisiä kirjoja?)

   (Joitakin luontoaiheisia kirjoja voisin suositella... Esim. Robin Wall Kimmererin Braiding Sweetgrass. Tosi hieno ja vaikuttava kirja ihmisen luontosuhteesta. Ehdoton suosikki! Tuo Metsän salainen elämä jonka ostin samalla kauppareissulla puiden salatun elämän kanssa, on myös tosi kiinnostava. Vähän aikaa sitten ilmestyi Seppo Vuokon Latva pilviä piirtää, puuaiheinen kirja myös. "Asiallisempi" ehkä kuin Wohllebenin kirja, tietokirja hienoilla kuvilla. Ja Stephen Harrod Buhnerin kirjoja voisin myös suositella, tosi kiinnostavia! Kesällä luin Jon Youngin Animal Tracking Basics-kirjan, tosi hyödyllinen ja käytännönläheinen kirja jos jälkien tunnistus kiinnostaa. Ja vanha suosikki: Heikki Willamon Hirven klaani (kaikki Willamon kirjat on hienoja, mut tuo on mun suosikki yli muiden). Ja Puiden kansa, vanha suosikki sekin. (Varmaan oot kyllä nämä lukenutkin.)

   Poista
 3. Kiitti paljon suosituksista, pitää katsoa, minkä ovat saatavilla ja missä kielessä Suomenlahden tällä puolen :) Luonnosta kertovia kirjoja en ole juuri lukenut, enemmän psykologia- ja sosiologia-aiheisia (tai no onhan nekiin tavallaan luontoaiheisia..). Luin tänä vuonna pari Bernd Heinrichin kirjaa, joista tykkäsin, joten ajattelin, että pitäisikin lukea luonnosta enemmän.
  Goodreadsissa on kyllä monissa kielissä kirjoja, mutta valikoima ei varmaan ole niin kattava kuin englanniksi, joten voi joutua itse lisäämään kirjan.

  VastaaPoista