keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Viikonloppuna puutarhassa


Tässä pöntössä asuu sinitiaisperhe. Toisessa pöntössä vähän matkan päässä asuu kirjosieppoperhe. Puutarhavajan räystään alla pesii talitiainen, aivan kuten viime vuonnakin. Kolmannen pöntön ripustin mökille tervaleppään, siinä on talitiaisen pesä.Kuolanpioni.


Omenankukat ovat enää muisto vain. Viikonloppuna vielä riitti tuoksua ja pörriäisiä puissa, vaikka pikkuhiljaa jo terälehdet leijailivat puista kuin lumihiutaleet.
(Pöydällä levällään pieni askarteluprojekti: maalasin vanhoilla kynsilakanlopuilla kiviä punaisiksi. Räkätinharhauttimiksi mansikkamaalle.)
Tämän tulppaanin nimi on Anna Emilia. Äiti nimesi sen mun mukaan. Tulppaani on lähtöisin alun perin sipulista jota kasvatin parvekkeella. Silloin se oli punainen. Toin sipulit (vain yksi jäi henkiin) kukinnan jälkeen äidille puutarhaan istutettavaksi. Seuraavana vuonna siitä yhdestä jäljelle jääneestä sipulista kasvoi kirjava tulppaani. Siitä on jo useampi vuosi aikaa. Joka vuosi tulppaani on erinäköinen, aina vähän erilailla kirjava, kerrottu tai hassun rimpsureunainen, niinkuin tänä vuonna.


Palmikoin lettejä tuoksusimakkeista.


Kieputin ötökkämajan kuivista villiviiniköynnöksistä.


Ja ötököistä puheenollen: kuka muistaa täplätupsukkaan? Syksyisistä munista kuoriutui pikkuriikkisiä karvamatovauvoja!

3 kommenttia:

 1. Söpöt vauvat! Just noin viikko sitten kävelyllä muistin sun tupsukkaan ja ajattelin, että mitenhän sen kävikään, mutta myöhemmin ei ollut enää mielessä kysellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli hurjan söpöjä, niin pikkuisia.:) En voinut niitä jättää kasvihuoneeseen, ne olis syöneet kaikki kasvit. Laitoin ne suojaiseen paikkaan ulos, sieltä ne lähti maailmalle. Toivottavasti niistä kasvaa perhosia!:)

   Poista
 2. Oho täplätupsukkaita. Onpa hauskoja.

  VastaaPoista