keskiviikko 15. kesäkuuta 2016Juhannusruusut kukkivat valtavasti tänä vuonna. Tämän valtavan ruusuröykkiön tekee vieläkin ihanammaksi joukossa kukkiva villiintynyt köynnöskuusama. Iltahämärässä tuoksu on uskomaton, se saa yöperhoset ja kaikenlaiset pörriäisetkin huumaantumaan.


Käärmeenpistoyrtti kukkii.


Maarianohdakkeen taimet on hurjan kauniita, voi mikä kuvio lehdissä on. (Ensimmäistä kertaa kokeilen kasvattaa maarianohdaketta.)


Eräänä aamuna löysin puuvajan edestä maasta lepakon. Luulin että se on kuollut, mutta kun nostin sitä se alkoikin liikkua. Nostin sen kukka-amppeliin turvaan, jottei kukaan astuisi sen päälle tai kissat kiusaisi. Lepakko oli tosi vihainen mulle, se irvisti ja piti kovaa sirinää. Hetken päästä kun kävin sitä katsomassa, se oli asettunut nukkumaan amppelin reunalle.


Vähän myöhemmin se oli kiivennyt seinälle. Jonkun ajan kuluttua kun kävin katsomassa, se oli taas tippunut maahan. Nostin sen sokkelin ja seinän välissä olevan raon väliin ja lepakko kiipesi kovaa vauhtia kolosta sisälle. Sen jälkeen en sitä enää nähnyt. Ihan terve se ei selvästikkään ollut, mutta toivottavasti se selviää kuitenkin.


Puutarhavajan kulmassa olevassa pajukorissa on harmaasiepon pesä.


Puutarhavajan räystään alla on talitintin pesä, aivan kuten viime vuonnakin. Poikaset pitävät kovaa sirkutusta. Puuvajan räystään alla on sinitiaisen pesä ja ne pitävät vieläkin kovempaa elämää. Pöntössä olevasta sinitiaisen pesästä on jo poikaset lähteneet. Toisessa pöntössä pesineen kirjosieppoperheen tilanteesta en ole ihan varma.
Monta vuotta kasvimaan reunassa kasvanut kellokärhö kukkii ensimmäistä kertaa.


Koiranputki, kurjenpolvi ja kirjavalehtinen vuohenputki on ihana yhdistelmä metsäpuutarhan reunamilla.


Hevoskastanjan taimi, jonka istutin metsäpuutarhaan aiemmin keväällä taisi paleltua. Se on aika huonon näköinen. Suojaverkon tukikeppi sen sijaan alkoi kasvaa, haapa se näköjään on.


Uusi täplätupsukassukupolvi on lähtenyt maailmalle. Onnea matkaan! (Kuvassa näkyvät valkoiset ovat kuoriutuneita munia.)

3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hevoskastanja puutarhassa olisi ihmeellinen. Harmi että paleltui.

   Poista
  2. Hevoskastanja puutarhassa olisi ihmeellinen. Harmi että paleltui.

   Poista