keskiviikko 29. kesäkuuta 2016


Järvi juhannusyönä. Vesisiipat lentelivät, hyttyset inisivät ja jokunen tunnistamaton yölaulaja piti konserttiaan. Kaukaa, järven toiselta rannalta kuului etäistä musiikin jumputusta. Jättiläishauki molskahteli keskellä järveä.


Vesi oli ihanaa; lämmintä, kirkasta ja hyväntuoksuista. Nautin uimisesta lumpeiden, ulpukoiden ja ahvenvidan keskellä. Yksinäinen härkälintu otti rennosti hillityt lähestymisyritykseni, se ei ollut huomaavinaankaan. Telkkäemo poikasineen sukelteli ruokaa hieman kauempana. Kaislikosta kuului nokikanan ääni.


Kuva eräältä iltaiselta melontaretkeltä. Pikkulokki teki syöksyjä veden päällä, kalalokki kiljahteli kalliorannalla, joutsenet ruokailivat isonkarin liepeillä, variksilla oli kova rähinä päällä ja käki kukkui edelleen.


Ulpukan tuoksu on ihmeellinen, sitä ei osaa sanoin kuvata.


Jonkun hylkäämä tyhjä kuori ulpukan varrella.


Keräsin hiukan kaisloja tulevia punontaharjoituksia varten. Materiaalista ei tällä järvellä tule ihan heti pula, kaislaa on jo enemmän kuin järviruokoa. Osmankäämikin tuntuu vähentyneen.


Aamupala mökin rapuilla.


 
Villiruusut kukkivat viime vuonna valtavasti ja niin ne näyttävät tekevän tänäkin vuonna. Kimalaiset pörisivät ruusunkukissa ihan sekopäisinä.Neljän apilan kimppu: puna-, metsä-, alsike- ja valkoapilaa.Pyöräretkillä pikkuteillä. Tuoksuvien härkäpapupeltojen halki.


Härkäpavun kukka on aika dramaattinen.


Vanhan kouluni ohi.


Teillä joita kuljin ennen päivittäin, nykyään hyvä jos edes kerran vuodessa. (Ja joka puolella teitten varsilla oli valtavasti kypsiä metsämansikoita. Söin niitä litratolkulla retkilläni.)

1 kommentti: