sunnuntai 3. huhtikuuta 2016


Kevään merkkejä tältä viikolta: töyhtöhyypät pellolla maanantaina, naurulokit Halistenkoskella keskiviikkona, fasaanikukon töräytyksiä puskista aikaisin torstaiaamuna, iltapäivällä räkättirastaat nurmikoilla, illansuussa samana päivänä telkkiä läheisellä hiekkakuopalla, kiurujen liverrystä pelloilla lauantaina kirkkaassa auringonpaisteessa. Leskenlehtiä tienvarsissa (jos vaan erottaa ne kaiken sen järkyttävän roskamäärän keskeltä... en vaan koskaan taida tottua näihin kaupunkikevään merkkeihin.)

Muurahaiset kuvasin pääsiäisen aikaan (kaikki muutkin tämänkertaiset kuvat pääsiäiseltä.)

  

Kevätpiippo valmiina ponnistamaan kukkansa esiin hetkenä minä hyvänsä.


Keräsin lehmien irti potkimia kääpiä maasta (värjäyksiin).


Suppilotorvijäkälää.


Koivupenkiltä on hyvä seurata lintujen puuhailua järvellä (tällä kertaa seurattavana oli laulujoutsen- ja kurkipariskunta).


Toisen järven eräs rantakallio oli täynnä näitä pikkuriikkisiä maljasieniä.

 

Ukkometso oli joutunut jonkun saaliiksi. Aika iloinen löytö. Ei se tietenkään ole iloista, että metso kuoli (paitsi sen puolesta, joka metson sai syödäkseen). On kuitenkin kiva tietää, että näissä metsissä vielä on metsoja. Olin ihan varma että ympäröivien metsien laajat hakkuut viimeisten kymmenen-viidentoista vuoden aikana olisivat saaneet metsot kaikkoamaan.
Viimeksi olen nähnyt metson liki kaksikymmentä vuotta sitten, kun eräs ärhäkkä ukkometso tuli kotipihalle ja hyökkäsi puita hakkaamassa olleen isän kimppuun. Isä juoksi aika kovaa vauhtia sisälle turvaan.


Pääsiäisen aikana tein tällaisenkin löydön lähimetsän hirvienmakuupaikalta.


Se on hirven parta. Nuoren hirven, koska se on niin pitkä (reilu 30-senttinen). Vanhemmilla hirvillä on kuulemma pienempi parta, tai ei partaa ollenkaan. Miksiköhän parta on irronnut?

4 kommenttia:

 1. Hih - luulin ensin, että jonkun tupee oli jäänyt metsälenkille ;) Hirven parta!?Mielenkiintoinen löytö ja kerro ihmeessä jos saat selville miksi hirvellä olisi parranajo noin totaalinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, se oiskin ollu aika karmiva löytö, tupee...;)
   En oo saanu selville miks se on irronnut, mut itekseni oon pohtinut sellasia vaihtoehtoja että kun se on noin hurjan pitkä niin se varmaan siinä killuessaan jää helposti jumiin vaikka oksaan tms ja sit repeää. Taikka sitten kun kerran vanhoilla hirvillä ei partaa oo välttämättä ollenkaan niin ehkä se sit irtoaa jossain vaiheessa itekseen... Mut tiiä siitä sitten.

   Poista
 2. Hih, tupee :D
  Hieno nähda, miten kevät tekee tulemistaan nurkillasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, sun upeita kevätkuvia on ilo seurata!:)

   Poista