sunnuntai 28. helmikuuta 2016



Sain lahjaksi eksoottisen leikkokukan, se on kuulemma protea. 


Postia Roomasta, uusi kuva meidän kaukoadoptiokissasta. (Rusokkitee on uskomattoman keltaista. Ensi kesänä pitää kokeilla sitä värjäykseenkin.)


Testasin ekan kerran uutta omatekoista taikinansekoittelutyökaluani. Ihan hyvin toimii.


Tein keräämistäni naavoista tinktuuraa, siitä tuli mahtavan vihreää. (Kun tinktuura kuukauden kuluttua valmistuu, annan sen toistuvista virtsatietulehduksista kärsivälle läheiselle.)

 
Maljaköynnös kasvaa aika villisti pitkin keittiön kattoa. Tulee taas mielenkiintoinen urakka kun se pitää saada sieltä alas mullanvaihtoa ja leikkausta varten.

 
Edellisen uudenkuun aikaan leikkasin pelakuut, mårbackat ja kaisan. Osan pistokkaista istutin suoraan multaan, osan laitoin veteen juurtumaan.  Kylvin samalla myös chilejä, niistä vasta yksi taimi on itänyt.


Reilu viikko sitten laitoin myös multaa tekeytymään valmiiksi kukkien mullanvaihto-operaatiota varten. Laitoin kaksinkertaiseen jätesäkkiin (tuplakerrokset mahdollisten reikien ja vuotojen ehkäisemiseksi) pohjalle viimevuotista käytettyä kukkamultaa, siihen päälle kerroksen bokashia ja taas multaa jne. Kun kaikki multa ja bokashi oli säkissä, suljin sen ja siirsin vessan nurkkaan. Siellä se saa muhia vielä parisen viikkoa.


2 kommenttia:

 1. Mistä olet saanut naavatinktuurasta tietoa? Mulla on marsu joka kärsii toistuvista virtsiksistä ja olen etsiskellyt jotain joka auttaisi tai ehkäisisi. Karpaloita se ei siedä mutta naavaa varmaan söisi ihan pelkiltäänkin.

  Ihana tuo kaukoadoptiokisujuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amerikkalaisilta kasvilääkintäguruilta (Toivo Rautavaarakin kyllä mainitsee naavan): esim. Stephen Harrod Buhnerin, Rosemary Gladstarin, Kiva Rosen ja Susun Weedin kirjoituksista. Naava on luonnon oma antibiootti, se vois toimia marsullakin. Tosin mä en kyllä tiedä paljoa eläinten yrttilääkkeistä (paitsi sen että eteerisiä öljyjä ei saa käyttää eläimille, tai ainakaan kissoille.)

   Rags on ollut meidän kaukoadoptiokissa jo yli neljä vuotta.:) Olis kiva päästä joskus vielä katsomaan sitä. Kun aikoinaan oltiin paikan päällä se ei näyttäytynyt ollenkaan, se oli (ja on kuulemma vieläkin) niin arka. Sillä oli tosi kurja elämä ennenkuin se tuolla Largo Argentinan kissakeskuksessa hoidettiin kuntoon.

   Poista