keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ompelin sarafaanin. Yliarvioin kokoni ja mittasin yläosaan vähän turhan reilusti kangasta, en meinannut sitä millään saada tarpeeksi kasaan.

(Aloitin sarafaanin ompelun jo marraskuussa. Tein kuitenkin virheen, jonka vuoksi piti purkaa aika pitkä pätkä. Mustan langan purkaminen mustalta kanttinauhalta ei vaan ole ollut mahdollista aiemmin. Eräänä tammikuun aurinkoisena päivänä oli vihdoin tarpeeksi valoisaa purkutyöhön ja sain jatkettua työtä.)


Kankaan ostin jokunen vuosi sitten käsityömessuilta Jyväskyläläisen kaupan (jonka nimeä en muista) osastolta. Vyönä vuosia sitten kutomani pätkä lautanauhaa.


Luen mustalaistytön kiertolaiselämästä sotienvälisessä Skotlannissa. Karua, satumaista.                                                


3 kommenttia:

 1. Hieno! Ja tosi kivannäköinen kangas.
  Sarafaani on sana, josta tykkään ja siitä huolimatta se kuuluu ihan kokonaan mulla passiivisen sanavaraston puolelle.
  Mä tykkään kovasti kansallispuvuista, mutta en ole ajatellut sellaista itselleni hankkia tai tehdä, kun ovat sen verran hinnakkaita, eikä mulla oikeesti sille olisi mitään käyttöä, enkä edes osaisi päättää minkä alueen puvun haluaisin.(Siis suvun mukaan, kumman suvun vai oman kotiseudun?)Joskus olen ajatellut, että tekisin sellaisen ihan itsesuunnitellun kansallispukutyyppisen mekon. Ja sitten se päällä voisin oleskella missä huvittaa, milloin huvittaa, eikä tarvitsisi ajatella sen mekon arvokkuutta tai arvoa, jos vaikka vähän ripsaantuisi ja kuitenkin likaisinkin sen nopeasti.;) Tommoinen sarafaanihan voisi olla hyvä vaihtoehto, siitä tulee vähän samaa fiilistä.
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelen ihan samoin kuin sä ja se tämän sarafaaninkin taustalla on. Mä pidä kansallispuvuista, mut ne on kuitenkin juhlapukuja ja mulla on elämässä hyvin vähän juhlia. Ja ne on tosi arvokkaita (hyvästä syystä). Unelma olis että ompelisi kansallispuvun ite, pikku hiljaa, osan kerrallaan. Mutta kun ei sille olis käyttöä.
   Mä pidän tätä mun sarafaania (ja mahdollisia tulevia muita kansanperinteestä inspiroituneita vaatekappaleita) enemmänkin kansanpukuna, arkivaatteina.

   Poista
  2. Kansanpuku, oikein hyvä ilmaus. (Ja toi "kansanperinteestä inspiroituneet vaatteet" kuvaa paremmin kuin tämä mun: "semmonen niinku vähän kansallispukutyyppinen".;))
   Sanna

   Poista