maanantai 11. tammikuuta 2016


Aika värikäs talvitee hellalla.
Olen tehnyt viime aikoina ruokaa niinkun mulla ois isompikin porukka ruokittavana: hernesoppaa, suppilovahveromakaronilaatikkoa, linssi-papupataa, jäätyneitä perunoita paistettuna ja keitettynä. Olen leiponut saaristoleipää, sämpylöitä ja banaanileipää. (Pakastinta sulattaessa löytyi useampikin pakastettu banaani. Jos banaani meinaa tummua liikaa ennenkun ehdin sen syömään, lykkään sen kuorineen pakastimeen johonkin vapaaseen koloon. Joten sieltä niitä sitten löytyy.)


Keskeneräisiä käsitöitä on kertynyt aika iso pino. Yritän sitä käydä läpi ja saada jotain valmiiksikin.
Tässä eräs pitkän aikaa suunitelmissa ollut, erittäin tarpeellinen esine.


Kuljetan aina repussa mukana saksia ja emännänpuukkoa. Koskaan ei tiedä milloin tulee vastaan joku hyvä värjäysmateriaali- tai teeainespaikka. Saksia ja puukkoa olen käyttänyt myös kulkua estävien muovinauhojen katkaisemiseen ja mihin milloinkin. Aiemmin sakset ja puukko olivat mulla ihan paljaaltaan repun sivutaskussa, jossa saattaa olla kaikenlaista muutakin roinaa. Se aiheutti puukon tylsymistä ja haavoja sormiin kun kaivelin taskusta avaimia tai mitä milloinkin.
Ompelin saksille ja puukolle suoja-/kuljetuspussin aikoinaan purkamani nahkatakin nahasta. Nappi on poronsarvea ja sen on tehnyt Nana.


Pussin voi laittaa reppuun tai sitä voi myös kuljettaa reteesti vyöllä.

(Mulla on yksi ja sama reppu jota käytän aina. Metsässä ja töissä ja kaupungilla. Aika usein repun pohjalla on kerros neulasia. Kerran löysin repusta isohkon kiven jota olin kuljettanut jo jonkun aikaa mukanani kun en ollut muistanut ottaa sitä pois. Viime syksynä tulin eräänä päivänä töihin ja aloin purkaa eväitä repusta kun sieltä lennähti hirvikärpänen. Se oli jäänyt repun poimuihin edellispäivän metsäretken jäljiltä ja pääsi vapauteen kun avasin repun. Ehkä pitäis olla toinen reppu ihmisten ilmoilla käytettäväksi...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti