maanantai 21. joulukuuta 2015Märkää. Järvet tulvivat. Korkeimmillaan vesi oli pari viikkoa sitten, nyt vesiraja on laskenut jo huomattavasti.


Tässä metsikössä seurasin vielä viikko sitten kauriinjälkiä, nyt sinne ei ole menemistä.Ylitin sähköaidan. Aita on rajoittanut liikkumistani jo jonkun aikaa, ennenkuin tajusin että voin helposti alittaa tai ylittää aidan. (Hirville ja kauriille se ei ole niin helppoa. Aita estää eläinten kulkemisen vanhoja reittejään pitkin.)


Haarautuva lehmipolku.


Lehmänläjä kuin ruusu.


Kaatuneella koivunrungolla kasvoi kolme jättiläismäistä pökkelökääpää.


Metsänolento hautoo munaansa.

Tämä kuusi oli kuollessaan 70-vuotias.


Tämän kuusen sisällä kasvoi kukka.


Metsäretki sai karmivan käänteen kun törmäsin tähän näkyyn. (Aiemmin ihmeteltiin kodin lähellä jatkuvasti ja kummallisen matalalla lentäviä kotkia. Saatiin siihenkin selitys.)


Viimevuotinen valokuvauskoju ja haaskapaikka oli siirretty uuteen paikkaan. Kojun uusi sijoituspaikka on aika ikävä. Kuljen kyseisen paikan ohi lähes aina näissä metsissä kulkiessani. Valkohäntäpeurapaikka on ihan vieressä. Kun kuljin kojun läheltä luulin kuulleeni sisältä kolauksen. Tuntuu ikävältä liikkua lähistöllä kun ei tiedä kyttääkö kojussa joku.

3 kommenttia:

 1. Valokuvaajien touhuako tuo on? Hävytöntä :-( Järkyttävää. Missä kunnioitus sitäkään kohtaan mitä kuvataan?

  Jäi salainen puutarha lainaamatta kun piti jaksaa kantaa kotiin "Susi", jonka hoksasin sun kirjahyllystä. Hienoja kuvia siinä on. En tiedä miten ne kuvat saadaan? Toivottavasti ei tuommoisilla "ansoilla".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon niitä kuvia kai saadaan haaskoilta. Tämä haaskapaikka (kuten viimevuotinenkin) on ihan meidän kodin lähellä. Eipä olisi ihme vaikka se houkuttelisi susiakin. Me oltaisiin siitä innoissaan, mut luultavasti moni muu ei olisi. Ja sitten voisikin sitä taas miettiä että miksi ne sudet tulevat niin lähelle asutusta...
   (Susi-kirja oli mun viimevuotinen joululahja muuten.)

   Me katsottiin äidin kanssa jouluna salainen puutarha, kiitos kun muistutit siitä, olipa se ihana taas pitkästä aikaa kun katsoi.:)

   Poista
  2. :-) Pitäspä taas katsoa se elokuva. Se on ihana.

   Poista