keskiviikko 21. lokakuuta 2015

 

Eilen metsästin punaista hevoskastanjaa. Olin saanut tietooni osoitteen, josta sellainen löytyisi. Kun saavuin paikalle, kyseisellä pihalla olikin kaksi kastanjapuuta. Kun puut eivät ole kukassa, on aika mahdoton sanoa onko kyseessä tavallinen vai punakukkainen yksilö. Oli tarkoitus kerätä siemeniä, jotta voisin kasvattaa punakukkaisen hevoskastajan taimen itselleni. En tahtonut vääriä siemeniä kerätä, koska tavallisia hevoskastanjoita mulla on jo useampi kasvamassa. Olisi aika pettymys kun puu joskus monen vuoden päästä kukkisi ja huomaisi että se onkin tavallinen valkokukkainen.
Erehdysten välttämiseksi päätin odottaa pihalla, kunnes sattuisin näkemään jonkun talon asukkaan ja voisin kysyä. Aika kauan jouduin odottamaan ilman että pihalla liikkui ketään. Ensimmäinen pihalle ilmestynyt ihminen oli nuori mies, hiukan epäilytti josko tyypistä olisi apua, mutta olin jo kyllästynyt odottamaan ja pikkuisen epätoivoinen. Mies vähän hätkähti kummallista naisihmistä kyselemässä outoja. Kuten arvasin eihän hänellä ollut aavistustakaan mistä puhuin. (Miten joku voi olla huomaamatta kotipihassa kukkivia suuria puita? No joo, yhtälailla kai kun mä voin olla huomamatta automerkkejä tms.) Seuraavaksi pihalle ilmestyi vanhempi nainen ja olin varma että hänellä on kaipaamaani tietoa. Ja enpä joutunut pettymään, nainen tiesi heti mistä puhun. Kyseinen punakukkainen puu ei kasvanutkaan tällä pihalla vaan vähän matkan päässä. Sain tarkat koordinaatit puun sijainnista. Löysin puun helposti, mutta hukkareissuksi jäi. Metsästämäni puu oli vielä sen verran pieni ettei se ollut tehnyt yhtään kastanjaa, joten siemenet jäi saamatta.

2 kommenttia:

 1. Rakastan hevoskastanjaa. En muista kuulleeni punakukkaisesta. Täällä ei tietenkään ole minkäänlaisia kastanjoita. Tartossa jossa asuin munoin oli kokonaisia kastanjain reunustamia puistokatuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon varmaan kertonut tuon jo monta kertaa aiemmin ;-)

   Huvittaa tuo automerkkijuttu. Tänä syksynä kuulin ensi kertaa mopoautojen olemassa olosta. En ollut ikinä huomannut että sellaisia on ennen kuin niistä tuli puhe. Sitten vasta aloin sen verran katsoa autoja, että näin niitä.

   Poista