tiistai 8. syyskuuta 2015


Kelloköynnöksen varisseita kukkia.


Aamukohmeinen pörriäinen anisiison kukalla.


Syksyisin mun yksi suuria herkkuja on aamulla kasteiselta nurmikolta haettu kylmä ja raikas omena.Keräsin marja-aroniat. Osan jätin pensaaseen linnuille syötäväksi.


Tein luujauhoa lannoitteeksi. Heitin vuoden aikana kertyneet luut (ruuan jämät, metsästä löytyneet) tuleen ja poltin niitä siellä niin kauan että ne alkoivat hajota jauhoksi. Siinä meni yllättävän vähän aikaa.


Padassa porisi tämä, viime viikolla saaresta löytynyt haukan kallo. Sain suurimman osan nahasta irrotettua, kuvassa nyljentä on vielä kesken. Vielä kallo vaatii pientä liotusta ja puhdistusta.


Keitetty haukan kieli ja kieliluu.


Löysin jättimäisen samettijalan melkein takapihalta.


Samettijalkoja on löytynyt tänä syksynä paljon. Kuvassa tämänkertaisen saaliin suurin ja pienin.


Samettijalat kuivumassa, käytän ne langan värjäämiseen myöhemmin.


Mustikoiden satokausi on jatkunut tänä vuonna tosi pitkään (vaikka välillä jatkuvien sateiden vuoksi pelkäsin toista), vieläkin löytyy paljon hyvänmakuisia marjoja. Samoin nokkosten satokausi on tänä vuonna jatkunut ennätyspitkään. Huhtikuun alusta asti olen kerännyt nokkosia ja vielä vaan löytyy rehevää vihreää kasvustoa.


Mökkirannassa hyppeli kaksi sammakkoa. Toinen oli ihan pieni ja toinen täysikasvuinen.


Jälleen kerran oli ihanan tyyni ja välillä aurinkoinenkin ilma. Vesi oli jo aika kylmää, uin vähän vaikka kylmä vesi sai jalat särkemään.


Aikaisin sunnuntaiaamuna järvi oli uskomattoman kaunis. Isokari oli kuin mikäkin Avalon sumun keskellä.


Metsästä löytyi taas kaikenlaisia jännittäviä sieniä. Tässä ripsimaljakas.


Valkohiippoja, luulen,


Näistä en tiedä mitä mahtoivat olla, sienet olivat aika monenlaisen eri homeen peitossa.


Kanttarelli kuin perhonen.


Tuhkelo.
Löysin myös jännittävän sienen (josta en huomannut ottaa kuvaa), joka oli muuten aivan musta, mutta jalka oli vihreä ja muistutti heinän tms. kasvin kortta. Helttasieni muistutti muodoltaan hieman mustesientä ja oli n. 8 cm korkea, lakin läpimitta oli ehkä n. 3 cm. Kolme samanlaista sientä kasvoi melko vastikään niitetyllä tien penkalla. Sienikirjasta en löytänyt mitään lähellekkään näkemääni sientä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti