sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Viikonloppuna


Voi kun on märkää. Kastuin välillä kainaloihin asti kun kuljin heinikoissa ja sananjalkojen keskellä.


Löysin uuden kukan! Kelta-apilan. Sitä ei ole ennen kasvanut täällä, enkä ole nähnyt sitä koskaan missään muuallakaan. Jännittävää.
Söin vähän kypsimpiä mustikoita. Ensi viikonloppuna saa varmasti jo piirakka-ainekset noukittua.


Metsä on yhtäkkiä täyttynyt sienistä. Kuten tällaisista vastanousseista punikkitattikaunottarista.


Löyhkäseitikki, luulen.


Kuusenneulasnahikas.


Paranvoi.Mun salainen lakkakääpäpaikkani.


Ja valtavasti kanttarelleja. Suurin osa vielä aivan pieniä.


Keruusaaliini sai mut hykertelemään tyytyväisyydestä.


Lakkakäävän kaunista leikkuupintaa.
Tummat oopiumunikot on aika dramaattisia ilmestyksiä.


Tein vähän epäonnistuneita jäkälävärjäyksiä. Ihan kaunis hento roosa/persikanväri siitä tuli, mutta kun tuloksena piti olla purppuraa lankaa, en voi välttyä pieneltä pettymyksen tunteelta.Hokkaidokurpitsa. Ostin viime syksynä kaupasta yhden hokkaidon ja otin siemeniä talteen. Kylvettiin ne keväällä ja nyt ne pukkaavat kukkaa ja kurpitsanalkua ja pitkiä lonkeroitaan minkä kerkiävät. Myski- ja jättikurpitsat ei edes kuki vielä. Hokkaido taitaa olla oikein sopiva kurpitsa Suomen epävakaina kesinä kasvatettavaksi.


Pelastin virmajuuret entiseltä niityltä, joka nykyään on lähinnä lupiinin valtaama. Alueella pitää tehdä joitakin radikaaleja toimenpiteitä lähitulevaisuudessa ja kaivoin virmajuuret alta pois. Istutin ne mökille. Toivottavasti ne viihtyvät ja leviävät siellä.


Mun viikonlopun asu: kurainen huppari repaleisilla hihoilla ja sotkuiset, märälle koiralle haisevat housut.


---Tämä on juttu josta en oikein tiedä mitä ajatella. Kukaan ei olisi kymmenen vuotta sitten saattanut kuvitella, että tämä meidän mettänkorpi, keskellä ei mitään, olisi jonakin päivänä joku ihme valtakunnallinen kesäbilekeskus. Tuntuu oudolta, ja tällaiselle erakkoluonteelle jonkun verran ahdistavalta että mun kotipiirissä on yhtäkkiä satoja ja välillä tuhansiakin ihmisiä. Tämän viikonlopun festarit oli sentään päihteettömät, joten ei ainakaan tarvi keräillä siideritölkkejä kukkapenkistä ja ojienpohjilta ja metsistä vielä viikkojen päästä kuten tavallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti