maanantai 6. heinäkuuta 2015


Sain pienen ylimääräisen kesäloman, neljän päivän vapaan, juuri sopivasti ihanien, aurinkoisten päivien ajaksi. Vihdoin tarkeni käydä uimassa myöhään illalla tai aamullakin. Järven vesi oli ihanaa, lämmintä ja kirkasta ja kaislikonreuna oli täynnä kukkivia lumpeita.


Kuismatkin jo aloittavat kukintaansa.


Ja söin ensimmäiset metsämansikat. Saa nähdä tuleeko yhtä satoisa metsämansikkavuosi kuin viime vuonna, jolloin noukin niitä litratolkulla. Vadelmia ainakin näyttäisi tulevan reilusti. Kaikki pienet ojanvarsipuskatkin ovat täynnä raakileita.
Ekat kanttarellitkin syötiin (aika pieniä vielä eikä kovin montaa löytynyt).Ruusujen kesä on ollut, kaikki ruusupensaat ovat (tai olivat) täynnä kukkia, myös villiruusut.


Morsingon raakoja siemeniä.


Piti raivata suurin osa jo kukkineista morsingoista pois. Sinänsä sääli, siemeniä meni hurjasti hukkaan kun ne eivät ehtineet kypsyä. Pakko ne oli kuitenkin raivata pois, niiden valtavat rungot (kyllä, ne eivät olleet enää mitään varsia vaan runkoja) varjostivat kasvimaata. Valkeakuulaskin jäi niiden pimentoon.


Istutin kalmojuuret järvelle.

 
Käärmeenlaukka kukkii ensimmäistä kertaa. Se on aika taiteellinen tapaus.


Rohtoluppio ja heinät.


Niitylle on ilmestynyt erikoisia päivänkakkaroita. Niitä on monessa paikassa, välillä isojakin ryhmiä. Mikäköhän mutaatio oikein mahtaa olla, erikoista.


Rohtoraunioyrtin kukkia.


Liiterin seinästä kasvaa taas nokkosta. Näky ilahdutti mua jo viime vuonna.


Joku oli tehnyt pesänsä/kotelonsa mun pyörän polkimeen.Tämä tomera pieni rupikonna oli yhtenä aamuna mua vastassa pihatiellä. Se oli jähmettynyt paikalleen, eikä suostunut liikahtamaan. Nostin sen pois tieltä pusikon puolelle, jottei se jäisi jonkun jalkoihin (tai joutuisi kissan suuhun). Aika jännä kohtaaminen tämä koska ei edes tiedetty että täällä elää rupikonnia. Kukaan ei oo koskaan ennen törmännyt niihin tai kuullut edes ääntä. Turussa oon nähnyt rupikonnia useinkin, mutta täällä kotopuolessa en koskaan.


Toinen jännittävä tapaus oli tämä kuollut lehmuskiitäjä mökillä. Lehmuksia täällä ei ole lähimaillakaan, mutta toukille kelpaa ilmeisesti koivut ja lepätkin ja niitä kyllä löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti