perjantai 26. kesäkuuta 2015


Taas kotona kaupungissa. Tämä ihana sinipiikapilvi toivotti tervetulleeksi rapun pielessä. Parvekkeellekin oli ihana palata. Kaikki on kasvanut niin paljon sinä aikana kun olin poissa ja parveke on nyt ihanan vihreä ja rehevä. Kehäkukissa ja kärhöissäkin on jo nuppuja. Pelakuut ja chilit vaatisivat kyllä vähän enemmän aurinkoa, mutta muut viihtyvät ja kukoistavat.

Keskiaikamarkkinoiksi palasin takaisin. Tällä kertaa luennoilla ei ollut mitään erityisen suurta mielenkuohua aiheuttavaa (kuten Tom Linkisen tai Heini Kirjavaisen luennot aiempina vuosina), mutta kuitenkin peruskiinnostavia esityksiä rutosta, lääkeyrteistä, alkemiasta, astrologiasta, kerettiläisyydestä ja hengellisestä väkivaltakuvastosta. Ostoksetkin jäivät tänä vuonna aika hillityiksi: saippuaa, tuohuksia, volgansieni, karviaislimonaadia ja hirvimakkaraa.


Piti käydä tarkistamassa mitä mun (enemmän tai vähemmän) salaisissa kaupunkipuutarhoissani oli tapahtunut poissaollessani. (Kuvassa kukkii euroopansorvarinpensas.)


Rehevää oli, nokkoset ylettivät kainaloihin.


Lehtokotiloita on hurjasti. Mikä oli tietysti odotettavissa kun on ollut niin kosteaa. Lehtokotilot, fasaanit, pujo ja vuohenputki. Ne puuttuvat kotipaikan ympäristöstä kokonaan. Oli hauska kuulla tuttuja fasaanien töräytyksiä, haistaa vuohenputken kukkien tuoksua, ihastella lehtokotiloiden kauniita kuvioita ja iloita pujon keräämisen helppoudesta.


Kyläkellukkameri.Aina löytyy jotain uutta jännittävää. Kauniita sieniä, tai lähes kokonaan piilossa oleva maahumalakasvusto.
Kaupunkiluonnossa ei voi koskaan olla ensisilmäyksellä varma onko kyseessä eloperäinen tapaus vai kenties roska. (Tämä oli sieni.)


Kukkia lumenkaatopaikalta. Maljakkoon ne käyvät, teeainekseksi eivät kaikenlaisten kaupunkilumen mukana tulevien raskasmetalli tms.-jäämien vuoksi. (Eipä sillä että viime talvena mitään lunta olis tänne kärrätty, mut aiempina vuosina sitäkin enemmän.)Pari päivää vasta oon ehtinyt kotona olla ja keittiö on jo kaaoksen vallassa. Miten tässä aina käy näin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti