lauantai 21. kesäkuuta 2014


Juhannusaaton olin töissä. Illalla ehdin sentään kukkia keräämään. Viljelypalstojen takana on ihana kukkaniitty.


Varusteina kaulaliina, sadetakki ja kumisaappaat. Kymmenisen astetta lämmintä.


Aitovirnassa oli siemenpalkoja. Kokeilen kylvää ne kotiniitylle. Kotiseudulla ei tätä ihanaa kukkaa kasva lainkaan, täällä sitä on joka puolella. (Samoin kuin kevätlinnunhernettä, jota koitin myös siirtää kotiin metsäpuutarhaan. Ensi keväänä näkee onnistuiko siirto.)Kolmen ruusun kimppu yöpöydälle. Punalehtiruusu tosin ehti tiputtaa melkein kaikki terälehtensä ennenkuin ehti maljakkoon asti.

(Juhannuselokuvana katsoin Suopursu kukkii. Muistin että se olis ollu parempi, mutta olikin kamalan teennäistä soopaa. Rauli Tuomen vuoksi sitä tosin jaksaa katsoa soopaakin.)

9 kommenttia:

 1. En ole tajunnut, että aitovirna on eri kasvi kuin hiirenvirna. Aika itsestäänselvän erilainenhan tuo on kun katsoo tarkemmin. Toivottavasti kylvöt onnistuvat.

  Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitovirna on sellanen "herkempi" ja ihanan laventelinvärinen. Se oli ihan uus kasvi mulle täällä Turussa, kun tosiaan, sitä ei kotopuolessa kasva ollenkaan.

   Poista
 2. Ärsyttävän väriset hai-saappaat....minulla samanväriset ! Lika näkyy,ja pysyy tiukasti saappaissa !
  Tahtoisin jo uudet vaikka nää vasta toissa kesänä ostettu ! samalla vaihdan jonkun kannallisen mallin,sillä lumisohjossa ovat liukkaat.
  KATRI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan värisetpä.;) Mut joo totta on et likastuvat, ihmesienellä oon välillä putsaillut. Ja liukkaatkin ovat, mulla on toiset saappaat talvikeleille. Mut ihanan kevyet haisaappaat on ja niillä on tosi hyvä kävellä, toisin kuin joillakin saappailla.

   Poista
  2. Tuttavan suosituksesta pesin saappaat ulkovaateiden mukana pesukoneessa 50 ast. lämpötilassa. Puhdasta tuli helposti. Suosittelen lämpimästi. Silti nämä jää kesällä kakkossaappaiksi, ostan uudet. Näitä käytän sitten pihapuuhailuissa ja uudet kaupunkikäytössä !
   Katri

   Poista
  3. Oho, eipä olis tullu mieleen laittaa saappaita pesukoneeseen! Kiitos vinkistä.:)

   Poista
 3. Oletko kokeillut haiden pesua koneessa? Eteisessä jäänyt pölyttymään keltaiset hait koska ovat epäsiistit ja korvasin ne jo Ratian saappailla ! Ajatus oli laittaa keltaiset kumpparit kukkapurkeiksi,.mutta jos löytyisi keino puhdistaa saappaat ,menisi ne vielä kakkos-saappaina puutarhassa!
  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! En oo pessyt koneessa, kun mulla ei ole pesukonetta. Mut tosiaan aikoinaan putsasin ne sellasella valkosella ihmesienellä, tulivat melkein uudenveroisiksi sillä. Nyt ovat jo taas aika mustat, mut en oo enää jaksanut ruveta hinkkaamaan, saavat mun puolesta olla tuhruiset, ei kai se niin tarkkaa...

   Poista
 4. Hei ! Möisitkö noi hai-kumpparit mökkisaappaiksi esim 20€ hintaan? Siellä ei haittaa jos ovat hiukan jo ehtoopuolella,naarmuja ja mutaa tulee kuitenkin lisää.Mökkikumpparit saisivat olla aina valmiina mökillä ja kaupunkisaappaat sit kotona.

  VastaaPoista